3 juli 2011

Six Flags

Igår gjorde jag och Olivia en heldagsutflykt till Six Flags i New Jersey, ett av världens största nöjesfält. Vi är båda två heltokiga i att åka bergochdalbana och kunde knappt vänta tills vi fick sätta tänderna i de värsta åken. Vi hade redan innan avfärden kollat upp vilka maskiner som var de värsta och satsade bara på att åka de med röd markering. Väl framme kutar vi fram till första karusellen för att komma före alla andra och vi hinner riva av tre värstingåk inom loppet av 30 min. Uppfyllda av adrenalin märker vi att vi inte kan behärska oss till att gå i normal promenadtakt utan småjoggar mellan varje attraktion. Vi åker stående, liggandes, dinglandes med benen, upp och ner, lodrätt upp och lodrätt ner. Olivia utbrister vid ett särskilt adrenalinfyllt tillfälle "Jag förstår inte VAD det är man inte kan gilla med bergochdalbanor!!!" och det förstår nog inte jag heller. Vi kom senare överens om att vi vid pensionsåldern ska styra upp paketresor med andra pensionärer som vill åka jorden runt och testa det bästa inom karusellindustrin. Det var fint tycker jag.

En av våra favoriter under dagen var en bergochdalbana som hette Kingda Ka men som fick smeknamnet "Värstingen" istället. Den går ut på att du skjuts iväg som en kanon i 206 km/h (en hastighet som tar 3,5 sek att nå), flyger lodrätt upp i luften genom en spiral, vänder uppe på toppen för att gå samma väg till mötes på vägen ner. Innan första åket av Värstingen drabbades vi båda av panik, en känsla som under färden övergick till ren dödsångest för att sedan leda till slutsatsen att detta var det absolut värsta vi någonsin har gjort i våra liv. Sen åkte vi två gånger till.

Om man gillar att utsätta sig för sådana här nervkittlande aktiviteter är Six Flags ett måste för den som befinner sig i New York. Vi fick 20 dollar rabatt genom att ta med oss varsin tom colaburk till kassan. Du finner rabatten på burken. Det finns även bussar som går direkt till området inne från stan och som hämtar upp dig i slutet av dagen. Bästa tiden att åka dit är innan semesterperioden inleds då det inte är lika mycket folk. De flesta köerna var väldigt korta och ibland behövde vi inte ens köa alls.

Kingda Ka, 139m hög

Vår andra favorit var Bizarro. Där får du chansen att åka både
 genom en loop och slungade eld!


Under kvällen snurrade det skönt i skallen och även danslektionen idag bjöd på en aning vobbliga fötter. Jag njuter så länge känslan sitter kvar. Det enda forum som bjuder på något som över huvudtaget kan liknas vid bergochdalbana är att åka taxi här. Jag älskar att åka taxi. Det går onödigt fort och chaufförerna bjuder på oväntade slirar och inbromsningar som får dig att för ett ögonblick hälsa dina nära och kära farväl. Underbart.  

Minna 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar