5 juli 2011

4th of july

Då var det dags att fira 4th of july - eller Independence day som amerikanerna säger. Vi var eniga om att idag var dagen då vi skulle göra något väldigt amerikansk och började därför dagen med att äta på ett Dinner. Det beställdes in ägg, pannkakor med valfri topping, bagel, juice, kaffe och traditionella tillbehös så som creame cheese och lönnsirap - vad man skulle tycka är en bra blandning till en lyckad brunch - om nu inte varje rätt hade varit GIGANTISK! Kyparen smålog när han såg våra miner när maten kom in och det var dags att hugga i. Gott och mumsigt var det. Synd att endast en tredjedel fick komma ner till magen. Så nästa gång vi äter där kommer vi nog att dela på rätterna...

Marie gjorde så som många andra amerikaner gjorde, hon åkte till stranden för en barbeque. Fick senare höra att det hade varit väldigt lyckat! Jag, Minna och Lotta åkte till Central Park där vi traskade genom strawberry fields (minnesplats för John Lennon) och sedan hittade vi till den kända bron Bow bridge... medan Minna åkte hem för en dejt på skype lade jag mig och Lotta oss i parken på en filt. Det är så himla fint i central park!!! Efter en stund fick jag och Lotta syn på ett par som hade instalerat sig bakom ett träd. I början tänkte vi "Åh vilket gulligt par som myser i parken" men detta byttes efter ett tag till "Oj oj oj de har ju bokstavligt talat sex med kläderna på. Mitt i parken!!!" Här blev det lite väl mycket action! För att göra det hela ännu lite roligare kommer det tre personer gående med en picknickkorg och letar efter en bra plats. Jag och Lotta som ser hela händelseförloppet förstår att de snart kommer att se det vulgära paret bakom trädet - och mycket riktigt så ser de paret, tvärvänder, skrattar och vet inte riktigt vart de ska ta vägen. Vi vek oss av skratt!!!

Det är tradition att man denna dag på året ser fyverkerierna vid Hudson River. Turist som man är åkte man ju självklart dit - ja, vi och alla andra! De kan ju sina grejjer här när det gäller att slå på stort. I 25 minuter small det som bara den i färgerna vitt, blått och rött i olika fomer (dock kom andra färger in lite här o där) och det avslutades med ett himla brak!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar