6 aug. 2011

AmeriCAN!

Igår gick vi på bio. Min bror är på besök en vecka och eftersom han är fimlfantast tyckte vi att det var en bra idé att glutta på lite film. Vi åkte till Empire 25 som ligger på 42nd st mellan 7th och 8th (Times Square) och som tydligen ska vara en av de maffigare biograferna, det var den också. Anledningen till att den heter just Empire 25 är för att den har hela 25 salonger (!). Vi hade tänkt att se Super 8 men den visades inte så det blev en Marvelrulle istället, Captain America.

Man kan ju tycka att titeln i sig avslöjar tillräckligt om filmens handling och karaktär för att besöket ska vara självförvållat och därmed inte befogad någon kritik från vår sida... men jag är ganska förtjust i att spy galla över amerikanskt beteende och tänker faktiskt fortsätta med det. Ja, handlingen är ju inte mycket att tala om egentligen, en liten kille med ett hjärta av guld hamnar i ett labb och får superkrafter och räddar sedan världen (men framförallt fosterlandet) från nazityskland. Hela filmen fullkomligt haglar av klichéer och slowmotionrörelser där hjälten flyger fram i luften ackompanjerat av pampiga fanfarer och en vajande flagga i bakgrunden. Medan stämningen laddades upp runt om i biosalongen och spontana applåder och hejarop tidvis utdelades satt vi och tjöt av skratt. Det blev bara för mycket "Go America!!" över hela situationen och sådant, som ni redan vet, klarar vi inte av. Jag valde en bit in i filmen att se den som en skickligt uttänkt komedi och fick därmed en trevlig upplevelse torts allt. Salongen i sig var också värd besöket med det extra benutrymmet, flaskhållarna och de sviktande ryggstöden. Biljetten kostade 13 dollar, ca 80 svenska.

Idag ska jag och Anna ta klass för Katiti King och efter det ska vi åka till Brooklyn för att se en Alvin Ailey-föreställning utomhus. Hoppas det inte regnar!

Tjingeling!

Minna

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar